Start het nieuwe schooljaar goed met deze tips

Het schooljaar 2022 - 2023 is inmiddels begonnen! De opening van een nieuw schooljaar is altijd spannend. Voor de kinderen én voor de juffen en meesters. Met onze tips ben je verzekerd van een fijne start van het nieuwe schooljaar. Lees je mee?

Knutseldagen plannen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Door het uitschrijven van een planning van het nieuwe schooljaar, hoef je nergens meer over na te denken. Zo kun je eventuele excursies en projecten vast inplannen, maar ook vast de wekelijkse structuur bepalen. Als je bijvoorbeeld al weet welke dagen er geknutseld gaat worden, kun je slimmer inkopen doen.

Knutselmateriaal kopen

Marjo Speelgoed is groothandel in knutselmateriaal. Bij ons vind je alle knutselmaterialen en knutselspullen voor het schooljaar!

Heb je nog wat inspiratie nodig voor de knutseldagen? Neem een kijkje in Marjo’s Knutselklas!

Nieuw school speelgoed

Spelen met klasgenootjes is niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam. Met educatieve spellen voor in de klas ontwikkelen je leerlingen hun motorische en sociale vaardigheden. Onze persoonlijke favoriet voor dit schooljaar? De Together in Tunes Piano , Drums en Gitaar . Deze speelgoed-muziekinstrumenten kun je met elkaar verbinden, waardoor klasgenootjes samen de mooiste melodieën maken. Hoe leuk is dat!

Kennismakingsspelen eerste schoolweek

De eerste dag op school of op de opvang is voor veel jonge kinderen heel indrukwekkend. Door middel van kennismakingsspelletjes leren de klasgenootjes elkaar sneller kennen. Wij delen onze drie favoriete spellen om elkaar te leren kennen!

● Woordzoeker (vanaf 6 jaar)
Maak een grote woordzoekerpuzzel en schrijf hier alle namen van de leerlingen in. Laat de kinderen vervolgens samenwerken om elkaars namen én elkaar te leren kennen.

Dobbelsteenspel (vanaf 4 jaar)
Maak een grote kring en laat de kinderen één voor één met de dobbelsteen gooien. Elk cijfer staat voor een vraag. Hieronder een voorbeeld ter inspiratie:

1 = wat is je naam?
2 = waar woon je?
3 = wat is je hobby?
4 = wat is je favoriete eten?
5 = wat wil je later worden?
6 = heb je een huisdier?

Extra tip: het kind dat met de dobbelsteen gooit, kan natuurlijk zelf de vraag beantwoorden. Maar je stimuleert hun sociale vaardigheden nóg meer, door ze de vraag te laten stellen aan een klasgenootje.

● Bal overgooien (vanaf 4 jaar)
Degene met de bal mag iets over zichzelf vertellen. Hoe oud ben je, waar woon je en waar heb je het meeste zin in vandaag? Hiermee ontwikkelen ze direct hun motorische vaardigheden én zijn ze lekker actief.

Ontspannen het nieuwe schooljaar starten

Door je goed voor te bereiden en vooraf alle benodigde materialen in huis te hebben, begin jij het schooljaar lekker ontspannen. Hierdoor kun je ook je leerlingen helpen een goede start te maken. We hopen dat onze tips je een beetje hebben geïnspireerd en wensen alle leerkrachten een geweldig nieuw schooljaar!