Origineel en praktisch vaderdagcadeau knutselen: zonnescherm

Waarmee verras je de liefste papa dit jaar? In Marjo’s Knutselklas knutselen we een kleurrijk zonnescherm voor in de auto. In deze blog helpen we kinderen stap voor stap een superleuk vaderdagcadeau te knutselen.

Dit vaderdagcadeau is niet alleen heel origineel, maar ook praktisch. Daarnaast is het ook nog eens heel makkelijk om te maken en zijn er weinig materialen voor nodig. Kinderen vanaf zes maanden kunnen dit vaderdagcadeau al knutselen. Elk kind is vrij om zijn of haar eigen creativiteit te gebruiken, maar we inspireren je graag met onze eigen tekening.

Wij helpen je een leuk vaderdagcadeau te knutselen in slechts drie stappen! Lees je mee?

Wat heb je nodig om het zonnescherm te knutselen voor Vaderdag?

Zoals gezegd heb je niet veel materialen nodig om dit vaderdagcadeau te knutselen. Alle materialen schaf je in één keer aan in de webshop van Marjo Speelgoed. Bestel je voor 13.00 uur? Dan sturen we de materialen dezelfde dag nog naar je op.

Auto zonnescherm voor kinderen
Colortime glitterstiften
Multipennen van Beleduc

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat alles klaarligt, voordat je begint met knutselen. Je bent vrij om te werken met andere materialen, maar stiften zorgen voor het beste resultaat. Klaar om te beginnen? Lees dan snel verder.

Stap 1: pak het zonnescherm uit en maak een mooie tekening met de stiften

Als eerste pakken we het zonnescherm uit en maken we een mooie tekening. In Marjo’s Knutselklas maakten we een rode auto, maar gebruik vooral je eigen lievelingskleur! Of teken de auto in dezelfde kleur als de auto van jouw papa. Natuurlijk kun je ook een andere tekening maken.

Stap 2: kleur in met de glitterstiften

Ben je tevreden met je tekening? Dan is het tijd om je zonnescherm in te kleuren. Wij gebruikten de Colortime glitterstiften om de auto, het zonnetje en de wolkjes in te kleuren.

De glitterstiften zijn ook geschikt voor kleurrijke details. Maak je bijvoorbeeld een mooie bloem? Teken de details van de bloemblaadjes en de steel dan met de glitter. Dit zorgt voor een extra kleurrijke dimensie.

Stap 3: bevestig de nopjes aan het zonnescherm

Wanneer je helemaal tevreden bent over je tekening, bevestig je de zuignapjes aan de boven- en onderzijde van het scherm. Deze clip je er gemakkelijk op en leveren we standaard mee met het zonnescherm.

Zitten de clipjes stevig op hun plek? Plak het zonnescherm aan de binnenkant van het autoraam en klaar is Kees! Een kind kan de was doen (en een vaderdagcadeau knutselen.

Deel je zonnescherm met ons

We vinden het heel leuk om het resultaat van jouw zonnescherm te zien. Maak een foto en deel hem online, zodat iedereen hem kan zien. Tag #marjosknutselklas en wie weet delen we jouw zonnescherm wel op onze socials!

Meer van Marjo’s Knutselklas

Vond je het leuk om onze blog te lezen en de knutselvideo te volgen? In Marjo’s Knutselklas zijn we gek op knutselen en maken we regelmatig leuke knutselwerkjes. Lees ook de andere knutselbogs en laat je inspireren door de instructievideo’s. Tot de volgende keer!