Zelf vrolijke paasdecoraties maken

Het is bijna Pasen en dat betekent dat we weer mooie paasdecoraties mogen maken! Wij vinden dat natuurlijk hartstikke leuk en daarom hebben we in Marjo’s Knutselklas niet één, maar twee leuke paasdecoraties geknutseld! Wij maakten een paasei- en paashaas-hanger.

In deze blog vertellen we je stap voor stap hoe je deze leuke paashangers maakt. Veel knutselplezier!

Wat heb je nodig om paasdecoraties te maken?

Paasvormpjes
Vilt lapjes
Viltlijm
Glitterstiften of multipennen
Verf
Kwast
Potlood
Schaar

Handig:

Anti knoei verfpot

Stappenplan paasei hanger

Zelf paasdecoratie maken was nog nooit zo makkelijk. Volg het stappenplan van Marjo’s Knutselklas en je hebt binnen no-time een prachtig knutselwerkje!

Stap 1: knip het vormpje uit en plak op de hanger

Paasdecoratie maken

Start met het uitknippen van het vilt. Leg het vormpje op het vilt lapje, omlijn het vormpje met potlood uit en knip het vompje uit. Plak je uitgeknipte vilt lapje vervolgens met viltlijm op de paashanger .

Stap 2: Knip het kuikentje uit en plak het op

Vrolijke paasdecoraties maken

Pak een geel vilt lapje en teken een kuikentje. Je kunt dezelfde vorm aanhouden als in Marjo’s Knutselklas of zelf een kuikentje tekenen. Knip je kuikentje uit en plak het op het blauwe vilt. Zie je nog wat lijm bij de randjes? Geen zorgen. COLLALLL viltlijm droogt transparant op.

Stap 3: knip het eitje uit en plak het op

Vrolijke paasdecoraties maken

En toen waren we alweer bij stap 3! Je bent goed bezig. Pak er nog een stukje vilt bij, knip de vorm van het eitje uit en plak deze aan de onderkant van het vormpje. Tip: wil je dat het eitje precies past op je paasvormpje? Leg het vormpje dan eerst op het vilt en omlijn de onderkant van het vormpje. Vervolgens teken je zelf de gebroken eischaal.

Stap 4: knip het oogje en de snavel uit en plak het op

Vrolijke paasdecoraties maken

Tijd voor de finishing touch. Knip het oogje en de snavel uit en plak deze op de juiste plek. En voilà! Je hebt zojuist een prachtige paashanger gemaakt. Wist je dat de multipennen van Beleduc geschikt zijn voor het tekenen op vilt? Je kunt er dus ook voor kiezen om de oogjes te tekenen in plaats van op te plakken.

Bekijk ook de video:Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer paasdecoraties maken? Lees dan verder!


Stappenplan paashaas hanger

Wanneer je de knutsel paashangers van Marjo Speelgoed bestelt, ontvang je meerdere paasvormpjes. Wij maakten daarom nóg een knutselwerkje. Knutsel je mee?

Paashaas hanger

Stap 1: Verf het haasje

Allereerst gaan we het paasvormpje verven. Pak de bruine plakkaatverf erbij en geef het haasje een mooie kleur. Zie je nog materiaal door de verf heen? Laat het dan 30 minuten drogen en voeg daarna een tweede laag toe.

Vrolijke paasdecoraties maken

Stap 2: knip het neusje, de tandjes en oogjes uit

Vrolijke paasdecoraties maken

Pak een roze, zwart en geel vilt lapje en knip het neusje, de tandjes en oogjes uit. Wil je tijd besparen? Teken het gezichtje dan met de multipennen van Beleduc.

Stap 3: plak het neusje, de tandjes en oogjes op

Vrolijke paasdecoraties maken

Als je toch kiest voor vilt lapjes , plak je de uitgeknipte vormpjes op de paashaas.

Stap 4: Kleur de oortjes en ogen in

Vrolijke paasdecoraties maken

Als laatst kleuren we de oortjes en ogen in met de glitterstiften van Colortime . Wil je liever andere kleuren gebruiken? Kijk eens naar de Multipennen van Beleduc .

En zo maak je de paashangers! Superleuk om in de paasboom te hangen of aan de muur.

Bekijk ook de video:Deel jouw paasdecoraties

Heb jij een mooie paasdecoratie gemaakt? Deel je kunstwerk online en tag #marjosknutselklas. We zijn heel benieuwd naar jullie knutsels!