Zelf kerstversieringen maken - stap voor stap

De feestdagen komen eraan, het ideale moment om zelf kerstversieringen te maken!

In deze blog laten we stap voor stap zien hoe je diverse feestelijke decoraties maakt. Knutsel bijvoorbeeld een mooie kerstster en gebruik deze om de boom te versieren. Of versier waxinelichthouders met glitters en zet deze met kerst op de eettafel voor een warme en knusse sfeer.

Veel knutselplezier!


Boodschappenlijst

Wat heb je nodig voor het maken van deze kerstversieringen?

Houten knutsel ster
Houten knutsel versiering
Waxinelichthouder
Glitterverf goud
Glitterverf zilver
Foam klei
Knutsel glitters goud
Knutsel glitters zilver
Knutsel glitter sterretjes goud
Knutsel glitter sterretjes zilver
Eco lijm

Ook handig:
Anti knoei verfpot
10-delige kwastenset

Alle producten bij elkaar op één pagina. Stel eenvoudig jouw project samen en bestel wat je nodig hebt!

 

Stappenplan houten ster

Kun je niet wachten om zelf aan de slag te gaan? Volg de stappen hieronder om je eigen kerstversieringen te knutselen voor in de kerstboom. We beginnen met de houten ster!

Stap 1: Pak de houten ster en klei uit

Haal eerst de houten knutsel ster en de gouden klei uit de verpakking. Hier gaan we zometeen prachtige kerstversieringen van maken voor in het klaslokaal, of misschien wel voor in de kerstboom thuis!

Stap 2: Plak de klei op de ster

Kneed de klei in je warme handen, zodat het zachter wordt. Plak de klei daarna op de ster. Zorg ervoor dat de hele ster bedekt is. Zie je ergens nog een stukje hout? Plak er dan nog wat meer klei overheen.

En nu de andere houten kerstvormpjes!

Naast de ster, kun je ook nog andere houten kerstversieringen maken. Deze houten kerstklokjes, cadeautjes en kerstballen zijn ook ideaal om de boom mee te versieren!

Stap 1: Pak de vormpjes uit en zet ze in elkaar

Haal nu ook de andere uit de verpakking. Elk vormpje bestaat uit twee houten delen. Schuif de delen eenvoudig in elkaar, dan kun je ze straks versieren met verf en glitters. Er zit al een touwtje aan, zodat je de vormpjes gemakkelijk in de boom kunt hangen.

Stap 2: Verf de vormpjes en voeg glitter toe

Pak de zilveren en gouden glitterverf erbij en geef de vormpjes een mooie kleur. Maak je de vormpjes zilver of goud, of een combinatie van beiden? De keuze is aan jou! Voeg daarna nog wat zilveren en gouden knutsel glitters toe om de kerstvormpjes helemaal af te maken.

Tot slot het waxinelichtje!

Last but not least: het waxinelichtje. Breng extra licht in huis tijdens de donkere winterdagen en versier deze waxinelichthouder van terracotta met prachtige sprinkles. Lees hieronder de stappen!

Stap 1: Lijm de waxinelichthouder

Houd de waxinelichthouder in je ene hand vast, en gebruik je andere hand om de houder in te smeren met eco lijm . Deze milieuvriendelijke lijm is reukloos en gemakkelijk uitwasbaar. Dankzij de speciale dop breng je gemakkelijk een gelijkmatige laag lijm aan.

Stap 2: Plak de sprinkles op de houder

Het is nu tijd om de sprinkles aan te brengen. Strooi wat zilveren of gouden sprinkles op de tafel, en rol vervolgens de waxinelichthouder erdoorheen. Zo blijven de sterretjes beter plakken.

Is de waxinelichthouder helemaal versierd? Plaats er dan een waxinelichtje in om het knutselwerk af te maken. Leuk om op tafel te zetten bij het kerstdiner!

Kerstversiering maken

Hierbij nogmaals de benodigdheden om de kerstversieringen te knutselen. Je koopt ze allemaal gemakkelijk in de webshop van Marjo Speelgoed!

Houten knutsel ster
Houten knutsel versiering
Waxinelichthouder
Glitterverf goud
Glitterverf zilver
Foam klei
Knutsel glitters goud
Knutsel glitters zilver
Knutsel glitter sterretjes goud
Knutsel glitter sterretjes zilver
Eco lijm

Ook handig:
Anti knoei verfpot
10-delige kwastenset

Alle producten bij elkaar op één pagina. Stel eenvoudig jouw project samen en bestel wat je nodig hebt!

 

Deel je kerst knutselwerkje

Heeft jouw klas of heb je thuis dit stappenplan uitgeprobeerd? Laat ons het eindresultaat zien! Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie mooie kerstversieringen.

Deel een foto op social en tag ons met #marjosknutselklas. Wie weet tonen we jouw kunstwerk binnenkort op onze tijdlijn.