Voederhuisje vogels knutselen met dennenappels

Wil je zelf een vogel voederhuisje knutselen? Dit is niet alleen leuk voor de Herfst maar ook nu in de lente! In deze Marjo's Knutselklas-aflevering laten we je stap voor stap zien hoe het moet!

De lente is een prachtig seizoen om van de natuur te genieten, met de bomen en planten die beginnen te bloeien en nog altijd een overvloed aan dennenappels op de grond.

Voor deze knutselklas raden we aan om met je klas het bos in te trekken. Daar kun je grote dennenappels verzamelen om te gebruiken als decoratie voor je vogel voederhuis!

Tip: mochten er nog geen dennenappels te vinden zijn, dan kun je deze ook heel gemakkelijk online bestellen.


Benodigdheden vogelvoederhuisje

Wat heb je nodig voor het knutselen van een voederhuis?

Bouwpakket voederhuisje
Dennenappels
Houtlijm
Lijmkwastje
Anti knoei verfpotjes & houder
Verf
Verfkwasten
Lak

Alle producten bij elkaar op één pagina. Stel eenvoudig jouw project samen en bestel wat je nodig hebt!

 

Stappenplan vogel voederhuis knutselen

Met onderstaand stappenplan kun je zelf een vogel voederhuis knutselen. Tijd om te beginnen!

Stap 1: zet het voederhuisje in elkaar

Plaats alle vogelhuisje onderdelen op de tafel. Breng houtlijm aan rond de inkepingen met een lijmkwast en schuif de delen in elkaar. Wacht tot alles goed is opgedroogd voordat je naar stap 2 gaat.

Stap 2: versier het dak met dakpannen

De dennenappelstukjes dienen als dakbedekking. Verwijder ze voorzichtig met je handen of een klein tangetje. Breng houtlijm aan op zowel het dak als de onderkant van de dakpannen met een lijmkwast.

Plak vervolgens de dakpannen op het dak door ze tegen het huisje te drukken en vast te houden. Wacht weer tot alles goed is opgedroogd voordat je doorgaat naar stap 3.

Stap 3: beschilder het huisje

Selecteer een goed dekkende verf in een gewenste kleur en gebruik een stevige kwast. Vul een anti knoei verfpot en verf het huisje. Het is raadzaam om een basislaag aan te brengen en het huisje eenmaal te verven. Zorg ervoor dat de verf volledig droog is voordat je overweegt een tweede laag aan te brengen, extra versieringen aan te brengen met verf of andere materialen te bevestigen.

Stap 4: lak het voederhuisje af

Nadat de verf op het huisje volledig droog is, bereiken we de laatste stap: het aflakken van het huisje. Dit is van cruciaal belang om te voorkomen dat de verf of de dakpannen loslaten en schade aanrichten aan je prachtige werk!

Kies een waterbestendige lak en giet een kleine hoeveelheid in een lekvrij bakje. Neem een stevige kwast en voorzie het huisje voorzichtig van lak, zorg ervoor dat de dennenappelstukjes stevig blijven zitten. Voor extra duurzaamheid kun je ervoor kiezen om het huisje dubbel af te lakken.

Stap 5: hang het huisje op

Is het huisje volledig opgedroogd? Rijg dan een touwtje door de gaatjes onder het dak en maak een stevige knoop. Bevestig dit touwtje aan een langer koord dat je bijvoorbeeld aan een robuuste tak kunt ophangen. Nu is je vogelvoederhuisje gereed om vogels te verwelkomen! Vergeet niet wat zaden in het huisje te strooien.

We zijn enorm nieuwsgierig naar jullie creatieve voederhuisjes! Heeft jouw klas of heb jij zelf het stappenplan gevolgd en een prachtig huisje gemaakt? Deel je foto op sociale media en gebruik de hashtag #marjosknutselklas. Wie weet verschijnen jullie op onze tijdlijn!

Shop de benodigdheden!