Het ontstaan van online speelgoedwinkel Marjo Speelgoed

Marjo Speelgoed is al meer dan 30 jaar een betrouwbare speelgoedleverancier voor kinderopvang en basisscholen in Nederland. Maar waar is het allemaal begonnen? Lees hier hoe ik, Marjo, vanuit mijn garage in Lelystad het startschot gaf voor online speelgoedwinkel Marjo Speelgoed, zoals jullie deze nu kennen.

Speelgoed verkopen vanuit de garage

Het verhaal van Marjo Speelgoed begint in het jaar 1988. Als moeder van twee kinderen, was ik op zoek naar een parttimebaan, nadat de jongste naar de peuterspeelzaal ging. Helaas kwam in die tijd parttime werken niet veel voor, dus besloot ik voor mezelf te beginnen. Mijn vader had op dat moment al een bedrijf in de import en export van speelgoed. De keuze was dan ook snel gemaakt: ik begon met het verkopen van speelgoed! Vanuit de garage voorzag ik de kinderopvang in de omgeving van Lelystad van het leukste en mooiste speelgoed.

Er bleek een grote vraag te zijn naar speelgoed voor een kinderopvang. Steeds meer klanten vroegen ook om papier, lijm, verf, kwasten en ander verbruiksmateriaal, en dus breidde ik het assortiment uit. Mijn man Ed nam onbetaald verlof om mee te helpen. Voor we het wisten verkochten we ook meubilair, zodat we een kinderopvang compleet konden inrichten. Al snel werd de garage, en later ook de tuinkas, te klein. Zodoende gingen we op zoek naar een nieuwe locatie!

Marjo’s eerste webshop

In 1992 streken we neer in Ammerzoden. Al snel kreeg Ed de vraag: “Hebben jullie ook sinterklaascadeautjes?” Sinterklaas brengt natuurlijk ook ieder jaar een bezoek aan scholen en kinderopvangcentra, en daar horen cadeautjes bij!

Zo gezegd, zo gedaan. We breidden het assortiment uit met leuke sinterklaascadeautjes en de producten waren niet aan te slepen. Ed en ik hadden al snel in de gaten dat een website onmisbaar was, en zo ging in 1998 onze eerste webshop live: Marjokadogids.nl.

Online speelgoedwinkel Marjo: specialist in speelgoed

Het familiebedrijf groeide gestaag verder. In 2009 kwam onze oudste zoon Bas in het bedrijf werken en twee jaar later voegde ook onze dochter Kim zich erbij. Het assortiment groeide mee en inmiddels is Marjo Speelgoed uitgegroeid tot groothandel in educatief speelgoed, cadeauspeelgoed en knutselartikelen.

Educatief speelgoed voor alle kinderen

Eén van de doelstellingen van online speelgoedwinkel Marjo Speelgoed, is om educatief speelgoed voor zoveel mogelijk jonge kinderen beschikbaar te houden. Met een concurrerende prijs zorgen wij ervoor dat ieder kind kan genieten van leuk en leerzaam speelgoed. Er is voor ieder kind wat wils!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

We zijn ons altijd bewust geweest van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, daarom nemen we verschillende stappen om onze voetafdruk zo klein mogelijk te maken.

Zo hergebruiken we waar mogelijk dozen van onze leveranciers om bestellingen te versturen en vullen we pakketten met luchtzakjes van gerecycled kunststof. Daarnaast is in 2019 ons hele pand voorzien van Ledverlichting, wat een grote daling in energieverbruik tot gevolg had. Ons doel is om vóór 2030 geheel energieneutraal te opereren.

Specialist voor opvang en onderwijs, maar ook bij jou thuis!

Met meer dan 30 jaar ervaring met het leveren van speelgoed en materialen aan opvang en onderwijs, hecht familiebedrijf Marjo Speelgoed veel waarde aan persoonlijk contact. Daarom kun je altijd bij ons terecht voor persoonlijk advies.

Ben je op zoek naar speelgoed voor thuis? Ook dan kun je bij online speelgoedwinkel Marjo Speelgoed terecht. Met ons unieke aanbod en scherpe prijzen slaag je altijd voor een leuk verjaardagscadeau, sinterklaascadeau, mooie knutselspulletjes , leerzame puzzels of actief buitenspeelgoed. Voor ieder budget hebben wij het juiste cadeau!