Moederdag fotohouder bloemenvaas knutselen

Moederdag komt steeds dichterbij, dus is het tijd om te knutselen!!

Elk jaar verrassen we de liefste moeders ter wereld op Moederdag. Handgemaakte knutselwerkjes zijn altijd het allerleukst om te krijgen én te geven. Daarom gaan we in Marjo’s Knutselklas een fotolijstje knutselen voor Moederdag! Knutsel mee en versier deze fotohouder in de vorm van een bloemenvaas. Is de fotohouder af? Vergeet dan niet een foto toe te voegen van de knutselaar! Wil je ook dit Moederdag cadeau knutselen, thuis of in de klas? Volg dan ons 4-stappenplan!

Wat heb je nodig om de fotohouder te knutselen?

Houten vaasje
Vilt lapjes
Rode verf
Gele verf
Verf kwasten
Verfbakje
Glitterstiften
Viltlijm
● Eigen foto

Of bestel de Knutselset Moederdag . Dan heb je alle producten in één keer in huis! (Behalve de verf, dit zit niet in de set maar kun je uiteraard nog zelf toevoegen aan je winkelwagen.)

Stappenplan fotohouder

Heb je alle benodigdheden verzameld? Volg het stappenplan om je knutselwerkje voor Moederdag te versieren. Kwasten klaar? Knutselen maar!

Stap 1: knip het vilt en beplak het vaasje

We beginnen met het uitknippen van vormpjes om het vaasje mee te versieren. Wij gebruikten oranje, groen en rood vilt, maar je kunt elke kleur kiezen die je wilt.

Knip en beplak het vaasje

Tip: leg het houten vaasje op de vilt lapjes en trek de vorm om. Zo weet je zeker dat je vilt lapje perfect past.

Stap 2: doe de verf in de bakjes en verf het vaasje en de bloem

Tijd om te verven! Doe de verf in de anti-knoei verfbakjes en kleur het bloemetje. Verf vervolgens het vaasje in je favoriete kleur. Creall Basic Color is perfect voor het verven van hout. Het droogt snel op, waardoor je snel weer verder kunt met je knutselwerkje.

Verf het vaasje en de bloem

Stap 3: pak de glitterstiften en kleur de bloemetjes in

Wanneer de verf droog is, kun je de bloemetjes inkleuren. De glitterstiften van Colortime zorgen voor een mooi glittereffect en bevatten maar liefst 12 kleuren. Je kunt de bloemetjes allemaal dezelfde kleur geven of voor elk bloemetje een nieuwe kleur kiezen. Wees creatief!

Kleur de bloemetjes in

Stap 4: plaats de foto in het lijstje

We zijn alweer aangekomen bij de laatste stap! Je fotolijstje is bijna klaar.

Wanneer je klaar bent met het versieren van de vaas is het tijd om de foto in te lijsten. Haal de achterkant van het lijstje los, knip de foto uit en plaats hem terug in het lijstje.

Zeker weten dat de foto past? Leg het achterkantje op de foto en knip langs de ronde vorm, zoals we ook in het filmpje deden. Een andere optie is om de vorm over te trekken.

Plaats de foto in het lijstje

En dat was het alweer! Je fotolijstje is af en klaar om ingepakt te worden. Knutselen voor Moederdag was nog nooit zo leuk en simpel. Fijne Moederdag en veel plezier met geven.

Bekijk ook de video:

Deel de Moederdag knutselwerkjes online

Zijn jullie gaan knutselen voor Moederdag? We zijn heel benieuwd hoe de knutselwerkjes van jouw kindje of de kindjes in de klas zijn geworden. Maak een foto, deel jouw resultaat online en tag #marjosknutselklas. Misschien delen wij de foto wel op onze tijdlijn!

Nog meer knutselinspiratie

Vond je het leuk om dit fotolijstje voor Moederdag te knutselen? In Marjo’s Knutselklas maken we regelmatig originele knutselwerkjes die je gemakkelijk kunt namaken. Of struin door onze knutselblogs, voor inspiratie. Veel knutselplezier!